Nieuwe checklists en filmpjes op ABCverzekering.be

ABCverzekering.be, de website met hapklare informatie over verzekeringen, heeft er deze maand een nieuwe lading inhoud bijgekregen: twee videothema’s met telkens drie filmpjes, zes nieuwe checklists en nog een handvol veel gestelde vragen.

 

ABCverzekering.be, de website met hapklare informatie over verzekeringen, heeft er deze maand een nieuwe lading inhoud bijgekregen: twee videothema’s met telkens drie filmpjes, zes nieuwe checklists en nog een handvol veel gestelde vragen.

Soms komen risico’s, preventie en verzekeringen plots in beeld terwijl je al genoeg aan je hoofd hebt. Denk maar aan een ontslag, een bouwavontuur of het plannen van een reis. Dan weet je maar best wat je te doen staat en waarop je moet letten, zonder dat je meteen een heel handboek naar het hoofd geslingerd wil krijgen. Herkenbaar? ABCverzekering.be biedt checklists met telkens tien tips voor zulke momenten. Maar je vindt er ook video’s die tonen wat mensen in de straat van een verzekering denken en waarin een expert de belangrijkste aspecten ervan uit de doeken doet.

Naar ABCverzekering

Wat is ABCverzekering.be?

Deze website is een initiatief van Assuralia, de beroepsvereniging van de verzekeraars. ABCverzekering biedt hapklare en neutrale informatie over risico’s en hoe daarmee om te gaan. Dit doet de site op een leuke en bevattelijke manier, bijvoorbeeld met checklists, video’s of veel gestelde vragen. Je vindt er ook meer informatie onder de vorm van brochures en zelfs een module die de beschikbare informatie filtert volgens je eigen levenssituatie. Het initiatief kadert in de inspanningen van Assuralia om het grote publiek te helpen omgaan met risico, preventie en verzekering. Want wie goed op de hoogte is, is zijn risico’s de baas.

Nieuw op ABCverzekering.be

  • Checklist “ontslag”
  • Checklist “een eigen zaak starten”
  • Checklist “brand”
  • Checklist “bouwen en verbouwen”
  • Checklist “vakantie plannen”
  • Checklist “ik heb kanker”
  • Video rechtsbijstandverzekering
  • Video reisverzekeringen
Story image

 

 

Takoverschrijdend
Over Assuralia

Assuralia is de Beroepsvereniging van de Verzekeringsondernemingen en vertegenwoordigt nagenoeg alle Belgische en buitenlandse verzekeringsondernemingen die op de Belgische markt werkzaam zijn. 

Bekeken vanuit het oogpunt van het incasso vertegenwoordigt Assuralia maar liefst 99% van het incasso in de schadeverzekeringen en iets minder in dat van de levensverzekeringen.

Assuralia behartigt de beroepsbelangen van zijn leden, de verzekeringsondernemingen. Daartoe zijn er vijf dienstverlenende opdrachten vastgelegd.

Assuralia
Huis Der Verzekering
De Meeussquare 29
1000 Brussel