Algemene Vergadering van Assuralia verlengt het mandaat van Hilde Vernaillen

Op 13 juni heeft de Algemene Vergadering van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, beslist het voorzitterschap van Hilde Vernaillen (P&V Groep) te verlengen met twee jaar. Ook vicevoorzitter Etienne Bouas-Laurent (AXA) blijft twee jaar langer op post.

Hilde Vernaillen studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven. Zij begon haar loopbaan bij CODEP Spaarbank en Bank Nagelmackers alvorens in 2002 de overstap te maken naar de P&V Groep, waar ze sinds juni 2011 voorzitter is van het directiecomité. ​ Hilde Vernaillen is ook voorzitter van ICMIF (International Cooperative and Mutual Insurance Federation).

Etienne Bouas-Laurent studeerde af aan de ESCP Europe businessschool en bekleedde vervolgens verschillende financiële en operationele functies binnen AXA in onder meer Azië, Duitsland en Frankrijk. ​ In juli 2021, werd hij benoemd tot CEO van AXA Belgium en voorzitter van de Raad van Bestuur van AXA Luxemburg.

De dagdagelijkse leiding van Assuralia is sinds twee jaar in handen van CEO Hein Lannoy. ​ De beroepsvereniging nam onlangs een nieuw, ambitieus actieplan aan met als voornaamste pijlers vertrouwen, duurzaamheid en communicatie. ​ Assuralia telt vandaag ruim zeventig medewerkers.

Hilde Vernaillen en Etienne Bouas-Laurent scharen zich achter dezelfde ambities voor de beroepsvereniging.

Hilde Vernaillen: “Het is een voorrecht te worden herkozen als voorzitter van de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité van Assuralia. Samen met Etienne Bouas-Laurent en Hein Lannoy zullen we onze koers verder zetten. Assuralia zal ook in de toekomst zijn maatschappelijke rol blijven vervullen en in samenwerking met de verschillende overheden oplossingen uitwerken voor de uitdagingen die voor ons liggen.”
Etienne Bouas-Laurent vult aan: “Systemische risico’s belangen ons allemaal aan. Samenwerken met de overheden is essentieel nu de preventie van nieuwe risico’s en het beperken van bestaande risico’s dringender is dan ooit. Hilde Vernaillen, Hein Lannoy en ikzelf engageren ons hier ten volle toe.”

Hein Lannoy beklemtoont het belang van communicatie voor het imago van de sector.

Hein Lannoy: “Ik ben bijzonder tevreden dat we samen met Hilde Vernaillen, Etienne Bouas-Laurent en al onze leden, verder kunnen werken aan de uitrol van ons actieplan. Over de vooruitgang ervan en de nieuwe opportuniteiten of hangijzers die zich aandienen zullen we niet enkel intern rapporteren; meer dan ooit zullen we de waarden en de doelen van Assuralia uitdragen via proactieve externe communicatie”.

Het volledige overzicht van de bestuursfuncties binnen Assuralia, inclusief de samenstelling van de Raad van Bestuur, staat op www.assuralia.be.

Barbara Van Speybroeck

Barbara Van Speybroeck

Communication Director

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.