BOB zoekt nieuwe wegen om levens te redden

Assuralia steunt een rigoureuzere houding in het verkeer

Foute trend

Na twee coronajaren met veel beperkingen gaat het helaas de foute kant op met de verkeersveiligheid in ons land. Daarbij gaat het niet enkel om alcoholgerelateerde ongevallen, hoewel dit type ongevallen alvast een negatieve trend vertoont. ​ Volgens Vias gebeurden in de eerste negen maanden van dit jaar 3138 letselongevallen waarbij de bestuurder te veel gedronken had. Dat is het hoogste aantal sinds 2016.

‘BOB beschermt levens’

BOB brengt al meer dan 25 jaar niet alleen zichzelf en de andere passagiers veilig naar huis, maar zorgt door zijn positief gedrag er ook voor dat geen andere weggebruikers in gevaar komen. Alles draait om het voorkomen van slachtoffers. De boodschap die Assuralia, Vias, & deBelgische Brouwers deze winter samen uitdragen luidt daarom ‘BOB beschermt levens’.

Hein Lannoy, ceo Assuralia:

“Drinken en rijden gaan nooit samen, ook niet wanneer je bij voorbeeld terugkomt van je sportclub. Om de negatieve trend inzake verkeersveiligheid te kunnen ombuigen moeten we met z’n allen dit principe veel rigoureuzer gaan toepassen. Een houding promoten die levens redt in het verkeer, daar werken de verzekeraars graag aan mee”.

Video en affichage

Om de nieuwe BOB-boodschap kracht bij te zetten is de volgende weken een campagnespot te zien met als muziekje ‘It’s My Life’ (de hit van Dr. Alban uit 1992). In het filmpje zien we drie vrienden die met de wagen terugkeren van hun sportclub. Onderweg komen ze diverse weggebruikers tegen die allemaal de bekende song zingen. Op een vrolijke manier benadrukken ze dat ieder leven waardevol is en beschermd wordt door BOB.

De campagne maakt ook opnieuw gebruik van de klassieke BOB-baanaffiches Je kan ze opmerken langs de Vlaamse autosnelwegen in december en langs de Waalse in januari. Assuralia is zeer verheugd vast te stellen dat de gewesten, die ook eigen campagnes opzetten over rijden onder invloed, BOB een warm hart blijven toedragen.

Sensibilisering alleen volstaat echter niet om ongevallen te voorkomen. De lokale en federale politie zullen de volgende twee maanden, dus zowel tijdens het WK voetbal als tijdens de feestdagen, in heel het land talrijke controles uitvoeren.

Peter Wiels

Peter Wiels

Press & Communication

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.