Wissels aan de top bij Assuralia

Vandaag heeft de Algemene Vergadering van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, Hilde Vernaillen (P&V Groep) tot voorzitter verkozen.

 

Vandaag heeft de Algemene Vergadering van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, Hilde Vernaillen (P&V Groep) tot voorzitter verkozen. Ze volgt Hans De Cuyper (AG Insurance) op, die ondervoorzitter wordt. Hein Lannoy volgt op 1 juni Philippe Colle op als gedelegeerd bestuurder.

Hilde Vernaillen studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven. Zij begon haar loopbaan bij CODEP Spaarbank en Bank Nagelmackers alvorens in 2002 de overstap te maken naar P&V Verzekeringen, waar ze in 2006 lid van het Directiecomité werd. Zij is er intussen voorzitter van het Directiecomité. Zij werd in 2015 ondervoorzitter van Assuralia. Zij bekleedt verschillende mandaten, onder andere als voorzitter van Febecoop, voorzitter van de Raad van Bestuur van Multipharma Group en bestuurder en voorzitter van het Audit- en Riskcomité van IMA Benelux. Sinds 2016 is ze eveneens voorzitter van ICMIF (International Cooperative and Mutual Insurance Federation).

Uittredend voorzitter Hans De Cuyper (AG Insurance) wordt ondervoorzitter van Assuralia.

***

Op 1 juni 2020 zal Philippe Colle, de huidige gedelegeerd bestuurder van Assuralia, zijn welgevulde professionele loopbaan beëindigen. Op voordracht van de Raad van Bestuur heeft de Algemene Vergadering van Assuralia Hein Lannoy benoemd als zijn opvolger om vanaf 1 juni 2020 de leiding over te nemen van de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.

Hein Lannoy heeft rechten gestudeerd aan de KU Leuven, en was eerst advocaat en juridisch adviseur. Sinds 1996 oefende hij verschillende sleutelfuncties uit binnen de FSMA, waaronder deze van woordvoerder en later ook van Directeur van de dienst “Toezicht op de gedragsregels en Centraal inspectieteam”. Tussen 2014 en 2017 was Hein Lannoy, als specialist in handels- en verzekeringsrecht, Directeur Consumentenbescherming en Economische reglementering bij toenmalig Vice-premier en Minister van Economie Kris Peeters.

Zijn ruime en diverse ervaring zowel in financiën en verzekeringen als in financieel toezicht en politieke besluitvorming, maken van Hein Lannoy de geknipte persoon om Philippe Colle op te volgen, stelt Hilde Vernaillen, voorzitter van Assuralia: “Ik kijk ernaar uit om met Hein te kunnen samenwerken om de ontwikkeling en de promotie van de sector te ondersteunen, samen met de aangesloten ondernemingen de vele uitdagingen van de toekomst aan te gaan en het vertrouwen tussen de sector, de toezichthouder en de politieke wereld verder te versterken.”

Hein Lannoy zal bij Assuralia in dienst treden op 1 april 2020.

***

Na meer dan 13 jaar aan het hoofd van Assuralia gestaan te hebben, zet Philippe Colle in 2020 een punt achter een rijkgevulde carrière. Hij was een van de drijvende krachten achter de modernisering van het imago van de verzekering. Overtuigd van de maatschappelijke rol van de verzekeringssector, streefde hij er altijd naar het algemeen belang voor ogen te houden bij de verdediging van de sectorbelangen. Geen blind corporatisme was zijn leitmotiv. Philippe Colle was bewust geen tafelspringer. Dossierkennis, discretie en vertrouwen waren voor hem de kernwaarden van de actie van de beroepsvereniging.

Hilde Vernaillen: “Samen met Hans De Cuyper, wil ik Philippe nu reeds van harte danken voor zijn groot professionalisme, zijn enthousiasme en zijn ongebreidelde inzet doorheen de jaren voor de verzekeringssector. Hij is erin geslaagd om onder de leden van Assuralia een sterke collegialiteit en solidariteit te creëren. Onder zijn impuls en ondanks de moeilijke omstandigheden, heeft de sector zijn imago en reputatie in belangrijke mate kunnen verbeteren, een noodzakelijke voorwaarde voor bedrijven in de dienstensector.

***

Het volledige overzicht van de bestuursfuncties binnen Assuralia, inclusief de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur, staat op www.assuralia.be.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.