Belg annuleert reis meestal door ziekte

Behalve deze drie oorzaken, zijn er nog heel wat andere, minder vanzelfsprekende, situaties waarbij de annuleringsverzekering doorgaans tussenkomt. De reisverzekeringsbrochure, gratis te downloaden op www.ABCverzekering.be, biedt de vakantieganger een handig overzicht op de waarborgen en geeft tips om met een gerust hart op reis te kunnen vertrekken of tenminste een reis te kunnen boeken zonder zich zorgen te moeten maken over mogelijke annuleringskosten.

 

Story image

 

 

Ook minder vanzelfsprekende redenen om te annuleren gedekt

Niemand annuleert graag een reis. Maar wanneer het toch moet, verzacht de annuleringsverzekering het leed toch enigszins. Ze biedt dan financiële bescherming door de annuleringskosten op zich te nemen. Hoewel ziekte, ongeval en overlijden voor de hand liggende oorzaken zijn die een reis in het water doen vallen, zijn er ook situaties gedekt waar de vakantieganger minder snel aan de annuleringsverzekering zou denken. Zo is er meestal ook dekking bij een ontslag, ernstige schade aan de woning, een herexamen of een echtscheiding. Een volledigere lijst met waarborgen is te vinden in de brochure “Gerust op reis met de reisverzekering” op www.ABCverzekering.be.

Story image

 

Hulpverlening
Over Assuralia

Assuralia is de Beroepsvereniging van de Verzekeringsondernemingen en vertegenwoordigt nagenoeg alle Belgische en buitenlandse verzekeringsondernemingen die op de Belgische markt werkzaam zijn. 

Bekeken vanuit het oogpunt van het incasso vertegenwoordigt Assuralia maar liefst 99% van het incasso in de schadeverzekeringen en iets minder in dat van de levensverzekeringen.

Assuralia behartigt de beroepsbelangen van zijn leden, de verzekeringsondernemingen. Daartoe zijn er vijf dienstverlenende opdrachten vastgelegd.

Assuralia
Huis Der Verzekering
De Meeussquare 29
1000 Brussel